• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Kekesajt martasMártogatósnak is kiváló, most épp a Wellington csirkemell kísérője volt nálunk. Csak össze kell turmixolni a hozzávalókat és lehűteni. A tetejét kis snidlinggel díszíteni lehet.

imageKülönösen koranyáron van nagy sikere ennek a gyorsan elkészíthető gyümölcskrémnek, de télen is elkészíthető, csak akkor lekvárt kell alapanyagként használni.

Hozzávalók

  • 1 doboz mascarpone
  • 3 dl kaukázusi kefír
  • 25-30 dkg friss gyümölcs - eper, málna, ribizli egyenként, vagy akár vegyesen (persze készíthető őszibarackkal, sárgadinnyével, vagy bármilyen pikáns gyümölccsel)
  • édesítő

 

Elkészítése

A gyümölcsöt megtisztítom, megmosom, majd az összes alapanyagot botturmix gép legkisebb fokozatán összekeverem. 1-2 órára hűtőbe teszem, aki nagyon erősködik, annak tejszínhabbal adom, egyébként pár szem gyümölccsel díszítve tálalom. Bár a kefír a kalória-szám csökkentését szolgálja, így sem mondható túlságosan fogyókúrásnak a finomság, viszont nagyon gyorsan kész és nagyon finom.

image

Ezt persze csak a mi családunkban hívják így, normális helyeken "Chaud et froid" néven illetik, ami lefordítva hideg-meleget jelent, a receptből rögtön kiderül miért...

 

Hozzávalók

  • 1/2 l tejszín,
  • 20 dkg dió,
  • 20 dkg cukor,
  • 20 dkg étcsokoládé,
  • 2 dl tejszín

 
 

 

 

Elkészítése


A durvára tört dióból és a cukorból grillázst csinálunk (vasedényben megforrósítjuk a cukrot, rádobjuk a diót és amikor barna, levesszük, kiöntjük egy vizes alumínium tálra, ahol kihűlhet.) A grillázst összetörjük mozsárban. A tejszínt patronnal, vagy géppel felverjük, tálban összekeverjük a grillázzsal, őzgerincformába öntjük és betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor az étcsokoládét felmelegítjük és a 2 dl tejszínnel óvatosan összekeverjük, majd ezt öntjük a hideg parféra.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!