Nyomtatás

image

Ezt persze csak a mi családunkban hívják így, normális helyeken "Chaud et froid" néven illetik, ami lefordítva hideg-meleget jelent, a receptből rögtön kiderül miért...

 

Hozzávalók

 
 

 

 

Elkészítése


A durvára tört dióból és a cukorból grillázst csinálunk (vasedényben megforrósítjuk a cukrot, rádobjuk a diót és amikor barna, levesszük, kiöntjük egy vizes alumínium tálra, ahol kihűlhet.) A grillázst összetörjük mozsárban. A tejszínt patronnal, vagy géppel felverjük, tálban összekeverjük a grillázzsal, őzgerincformába öntjük és betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor az étcsokoládét felmelegítjük és a 2 dl tejszínnel óvatosan összekeverjük, majd ezt öntjük a hideg parféra.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!