• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

birsalma csatniA "Recept 1 perces" hírlevelében olvastam ezt a receptet. Megnéztem, lefordítható-e a chutney, de a szótárban nem találtam. A chutney.hu oldalon azt írja Majoros Erzsébet békéscsabai őstermelő, hogy a csatni - így írja - zöldséglekvár. “Édes, akár a lekvár, savanyú, akár a savanyúság, fűszeres, akár a marakeshi piac levegője! És olykor égetően csípős. (Attól függően mennyi chili-paprikát, vagy erőspaprikát teszünk bele.) Nos elkészítettem, nagyon finom lett.

image

Így karácsony tájékán érdemes olyan apró édességeket is készíteni, amelyek nem feltétlenül igényelnek hosszú gyúrást-sütögetést, de emelik az ünnep fényét. Ilyen a cukrozott narancshéj, régebben sokszor készítettük, talán az idén is lesz rá időm.

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg vastag héjú narancs letisztított héja, 1/2 centis csíkokra vágva
  • 1 kg kristálycukor, minél durvább, annál jobb.
  • 5 dl víz

 

Szilvi lányomé az érdem, ő készített először bodzaszörpöt. Amióta nekünk teljesen autómentes környezetben a telekhatáron épp egy bodzafa áll, azóta készítem én is a bodzaszörpöt. És minden évben rákérdezek az arányokra Szilvinél. Így hát most lerögzítem magamnak és mindenkinek, aki szereti. Mert nagyon finom!

Hozzávalók

  • 20 fej bodza
  • 3,5 kg cukor
  • 2 liter víz
  • 2 szem narancs
  • 2 szem citrom
  • 5 dkg citromsav
  • 0,5 dkg nátriumbenzoát

  

imageNagyon szeretjük a birsalmasajtot. Nemrég találtam az Interneten egy olyan receptet, ami jobbnak tűnt annál, ahogy én éveken keresztül készítettem. Próbáljátok ki Ti is...
 

Hozzávalók

  • 3 kg birsalma
  • 2,5 kg cukor

 

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!