Nyomtatás

image

Így karácsony tájékán érdemes olyan apró édességeket is készíteni, amelyek nem feltétlenül igényelnek hosszú gyúrást-sütögetést, de emelik az ünnep fényét. Ilyen a cukrozott narancshéj, régebben sokszor készítettük, talán az idén is lesz rá időm.

Hozzávalók

 

Elkészítése

Egy lábosba tesszük a narancshéjat, vízzel felengedjük, hogy ellepje, majd felforraljuk. Egy éjszakára pihentetjük. Másnap a héjat leszűrjük, lemérjük és a súlya 3/4 részének megfelelő mennyiségű cukorral kb. 5 dl vízben addig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg a vízet el nem fővi, ekkor kezd a cukor kristályosodni. A tűzhelyről levéve addig kevergetjük, amíg kihül, majd üvegtálra szedjük úgy, hogy lehetőleg szétteríthető legyen, ne érjenek egymáshoz a narancshéj-darabok. Megszórjuk a maradék 10 dkg kristálycukorral és pár napra száraz helyre tesszük. Nagyon finom nasi.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!