• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageBár én nem vagyok nagy ász a sütemények készítése terén, de ez még nekem sem okoz gondot, az eredmény pedig nagyon látványos, azaz pillanatok alatt elfogynak a kis tekercsek.

Hozzávalók

Tészta

  • 25 dkg liszt,
  • 1/2 kk sütőpor,
  • 1 kk só,
  • 1 dl tej,
  • 12,5 dkg margarin,
  • 1 tojás sárgáját


Elkészítése

Az alapanyagokat nyújtható tésztává összegyúrjuk. Három egyforma cipót formálunk, pihentetés után kb. 20x30 cm-es lapokra nyújtjuk.

Töltelék

  • 12 dkg vaj,
  • 12 dkg sajt (reszelve)
  • esetleg csipetnyi paprika (keveset, mert keserű lesz).


Összekeverjük és a kinyújtott lapra kenjük. Összetekerjük. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. Karikára vágjuk, forró sütőben sütjük. Rövid idő alatt kisül.
 
Csuti megjegyzése: "egy nagy hibája van a süteménynek, nagyon hamar elfogy, így dupla adaggal szoktam kezdeni."

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!