Sör- és borkorcsolyák
Csuti sós sütije
Bár én nem vagyok nagy ász a sütemények készítése terén, de ez még nekem sem okoz gondot, az eredmény pedig nagyon látványos, azaz pillanatok alatt elfogynak a kis tekercsek.
Hozzávalók
Tészta
- 25 dkg liszt,
- 1/2 kk sütőpor,
- 1 kk só,
- 1 dl tej,
- 12,5 dkg margarin,
- 1 tojás sárgáját
Elkészítése
Az alapanyagokat nyújtható tésztává összegyúrjuk. Három egyforma cipót formálunk, pihentetés után kb. 20x30 cm-es lapokra nyújtjuk.
Töltelék
- 12 dkg vaj,
- 12 dkg sajt (reszelve)
- esetleg csipetnyi paprika (keveset, mert keserű lesz).
Összekeverjük és a kinyújtott lapra kenjük. Összetekerjük. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. Karikára vágjuk, forró sütőben sütjük. Rövid idő alatt kisül.
Csuti megjegyzése: "egy nagy hibája van a süteménynek, nagyon hamar elfogy, így dupla adaggal szoktam kezdeni."