• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Bea suti almas marcipanos dios

 

 Kati barátnőm receptjét Bea születésnapjára készítettem el, nagyon finom volt.  A következő verziónál kipróbáltam az almát reszelve, és a dió helyett mandula volt a főszereplő. Ez a változat talán még jobban sikerült...

Hozzávalók

  • 1 friss leveles tészta
  • 2-3 nagyobb alma - hámozva, szeletelve, (vagy reszelve)
  • 15 dkg Szamos marcipán
  • néhány kanál savanykás lekvár
  • 15 dkg durvára tört dió, néhány szem egész dió
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1/2 citrom resztelt héja
  • 2 csomag vaniliás cukor

Elkészítése

  • A formába sütőpapíron elhelyezzük a kerekre kiszabott leveles tésztát
  • A marcipánt is erre a méretre nyújtjuk és rátesszük a tésztára
  • Erre kenjük rá a lekvárt.
  • A diót mozsárban durvára törjük és egy kis tálban elkeverjük a cukorral, citromhéjával, vaniliás-cukorral
  • A tetejére kirakosgatjuk az almaszeleteket, vagy más gyümölcsöt, esetleg az almát reszelve ráhalmozzuk.
  • Megszórjuk kristálycukorral
  • Előmelegített légkeveréses sütőben 190 fokon 25 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.

bananos zabkorpa keksz2

 

A Cookpad (lánykori nevén apróséf) oldalról vettem az alapötletet, persze némileg módosítottam rajta, zabpehely nem volt otthon, csak zabkorpa, és még 1-2 ízesítést is módosítottam. Karácsonyi előkészületként olyan süti-receptet kerestem, amely már 1-2 héttel előbb is elkészíthető, ne maradjon minden az utolsó pillanatra. Jól sikerült, köszönjük az ötletet Nagy Timeána

Hozzávalók

  • 1 alma - hámozva, reszelve
  • 4 banán
  • 15 dkg aszalt gyümölcs
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1/2 citrom resztelt héja
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 30 dkg zabkorpa
  • Stivia édesítő ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítése

  • Az aszalt gyümölcsöt - ha nagyobb méretű - felszeleteljük mazsola méretűre és 1/4 órára beáztatjuk
  • Ideális áztató - gyümölcsteába 1 ek. sütőrum
  • A meghámozott banánokat villával összetörjük
  • A hozzávalókat a banánhoz keverjük, villával gyorsan összedolgozzuk.
  • Sütőpapírra gömbölyű kiskannállal 2-3 cm nagyságú golyókat formázunk, a tetejét benyomjuk kiskanállal.
  • Légkeveréses sütőben 190 fokon 20 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.

Dietas bananos gyumolcskenyer

 

A karácsonyi asztalra is jó szívvel ajánlhatom. Ha van a hűtőben néhány megbarnult banán, ezt lehet hasznosítani. A nem diétás változatban a glukonon helyett 25 dkg cukrot kell használni.A gyerekeknek is nagyon ízlett, nemcsak a nagypapának, akinek a kedvéért a diétás változat készült.

Hozzávalók

  • 15 dkg glukonon
  • 1 mk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 sütőpor
  • vanilia kikaparva (vagy 1 cs. vaniliáscukor)
  • csipet fahéj és őrölt szegfűszeg
  • 25 dkg margarin
  • 4-5 banán villával összetörve
  • 4 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 5-5 dkg mazsola, aszalt piros áfonya, aszalt-szilva,
  • 2-3 kanál szezámmag, fenyőmag,
  • 5 dkg darabosra tört dió

 

 

 

Elkészítése

  • A margarint a glukononnal habosra kell keverni.
  • Belekeverni a tojásokat, a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, a banánt és a fűszereket, ezt jól eldolgozni, majd a végén az aszalt és magos gyümölcsöket is belekeverni.
  • Őzgerinc formába téve 2 adag. 190 fokon hőlégkeverő sütőben sütőpapírral letakarva kb. 30-35 perc alatt megsül. Tűpróbát alkalmazzunk.

Gyumolcsos tejeslepeny...lánykori nevén klafuti (clafoutis) A lehető legegyszerűbb finom nyári süti. 1 óra alatt kész. Bármilyen lédús gyümölccsel elkészíthető. Nálunk az első cseresznyés volt, de alapgyümölcsként jó a meggy, szilva, sárgabarack, vagy őszibarack. Készítettem almával is, ananászdarabkákat rejtve közé.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!