• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

mandarinos almas suti

 Beni 10. születésnapjára ismét almás sütit kért. Az idei is jól sikerült, 10 pontos lett, az utolsó morzsáig elfogyott.

Különösen a vejem dícséretének örültem, mert Szilvi lányom egy sütemény-tündér, akinek én a nyomába sem jöhettem (eddig)... Úgy érzem most már van remény. A következő alkalommal a tésztát is magam fogom elkészíteni.

Hozzávalók

  • 1 csomag kész levelestészta
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 csomag vaniliás puddingpor
  • 6 közepes alma pucolva, reszelve
  • 4 kis mandarin
  • 10 dkg nagyszemű arany-mazsola
  • 10 szem kockacukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 vaniliás cukor
  • késhegynyi fahéj
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg tört mandula
  • 2-3 ek kristálycukor

Elkészítése

  • Elkészítjük a vaniliás puddingot és félre tesszük.
  • A reszelt almához hozzákeverjük a citromhéjat, a levét, a vaniliás cukrot, a mandarint feldarabolva, a mazsolát és a fahéjat.
  • Egy széles lábosban a vajon karamellizáljuk a kockacukrot, majd beleöntjük az almás keveréket
  • Gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg el nem fogy a leve. Így karamellizálódik az alma, (néha át kell forgatni).
  • Az almatölteléket hagyjuk kihülni.
  • A tésztát kettévágjuk, sütőpapíron a sütőedény formájára nyújtjuk.
  • A formába sütőpapírt teszünk, belesímítjuk a tésztát, rákenjük a vaníliás puddingot, majd elterítjük rajta az almás tölteléket.
  • Ráborítjuk a másik - szintén a formára igazított - tésztalapot és a széleit összenyokodjuk.
  • A tetejét megkenjük tojás sárgájával és megszórjuk a kristálycukorral összekevert mandulával.
  • 190 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük.
  • Langyosan tálaljuk.

Turo Rudi suti

 

Gyors és finom vendégváró süti. Nálunk mindig van a mélyhűtőben leveles tészta. Gondoltam kipróbálom, milyen Túró Rudival megtöltve. 1-1 falat almával zártam le az elfelezett Túró Rudikat. Igazán jó ötletnek tűnt...

Hozzávalók

  • 1 alma - hámozva, reszelve
  • 1 leveles tészta
  • 8 db Túró Rudi
  • 1 tojás

Elkészítése

  • A leveles tésztát kicsi megnyújtjuk
  • A Tóró rudikat elfelezzük és szépen elosztjuk a tésztán
  • A végeikhez teszünk 1-1 kis almadarabot
  • Derelyeszaggatóval felvágjuk a tésztát, a széleit tojáfehérjével megkenjük és kis csomagokat formázunk belőle
  • a tepsiben sütőpapírra tesszük és megkenjük a tetejét a tojás sárgájával
  • Légkeveréses sütőben 190 fokon 20 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.

Bea suti almas marcipanos dios

 

 Kati barátnőm receptjét Bea születésnapjára készítettem el, nagyon finom volt.  A következő verziónál kipróbáltam az almát reszelve, és a dió helyett mandula volt a főszereplő. Ez a változat talán még jobban sikerült...

Hozzávalók

  • 1 friss leveles tészta
  • 2-3 nagyobb alma - hámozva, szeletelve, (vagy reszelve)
  • 15 dkg Szamos marcipán
  • néhány kanál savanykás lekvár
  • 15 dkg durvára tört dió, néhány szem egész dió
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1/2 citrom resztelt héja
  • 2 csomag vaniliás cukor

Elkészítése

  • A formába sütőpapíron elhelyezzük a kerekre kiszabott leveles tésztát
  • A marcipánt is erre a méretre nyújtjuk és rátesszük a tésztára
  • Erre kenjük rá a lekvárt.
  • A diót mozsárban durvára törjük és egy kis tálban elkeverjük a cukorral, citromhéjával, vaniliás-cukorral
  • A tetejére kirakosgatjuk az almaszeleteket, vagy más gyümölcsöt, esetleg az almát reszelve ráhalmozzuk.
  • Megszórjuk kristálycukorral
  • Előmelegített légkeveréses sütőben 190 fokon 25 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.

bananos zabkorpa keksz2

 

A Cookpad (lánykori nevén apróséf) oldalról vettem az alapötletet, persze némileg módosítottam rajta, zabpehely nem volt otthon, csak zabkorpa, és még 1-2 ízesítést is módosítottam. Karácsonyi előkészületként olyan süti-receptet kerestem, amely már 1-2 héttel előbb is elkészíthető, ne maradjon minden az utolsó pillanatra. Jól sikerült, köszönjük az ötletet Nagy Timeána

Hozzávalók

  • 1 alma - hámozva, reszelve
  • 4 banán
  • 15 dkg aszalt gyümölcs
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1/2 citrom resztelt héja
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 30 dkg zabkorpa
  • Stivia édesítő ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítése

  • Az aszalt gyümölcsöt - ha nagyobb méretű - felszeleteljük mazsola méretűre és 1/4 órára beáztatjuk
  • Ideális áztató - gyümölcsteába 1 ek. sütőrum
  • A meghámozott banánokat villával összetörjük
  • A hozzávalókat a banánhoz keverjük, villával gyorsan összedolgozzuk.
  • Sütőpapírra gömbölyű kiskannállal 2-3 cm nagyságú golyókat formázunk, a tetejét benyomjuk kiskanállal.
  • Légkeveréses sütőben 190 fokon 20 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!