Nyomtatás

image

Szilvi lányomtól születés- és névnapján, ha hozzá megyünk, mindig túrótortát kérünk, egyszerűen megunhatatlanul finom és szerinte nagyon könnyen elkészíthető.

Hozzávalók a morzsához

 

 

 

 

A töltelékhez

 

 

 

 

 

 

A morzsa alapokat összekeverem a turmixgép habverő! fejével, így lesz olyan, mint a császármorzsa.

A töltelék készítése:

A tojássárgáját kikeverem a cukorral, utána a tejszínt, sót, vaníliás cukrot, citrom héját hozzáadom. Majd az étkezési keményítőt és a búzadarát és végül a túrót. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a túróval.

Végül: Kb. 28 cm-es kapcsos tortaformát kivajazok és búzadarával meghintem az oldalát (én a forma alá sütőpapírt szoktam tenni, így nem ragad a formába és könnyebb leszedni  - még langyosan - ha megsült). Először a morzsa több mint felét beleszórom a formába, majd egy réteg túrókrém, aztán az őszibarack és ismét túrókrém és végül a maradék morzsa. Kb. 200 fokon (közepes lángon) 1 órát sütöm, amíg zsemlebarna nem lesz. Ha megsült, egy kicsit állni hagyom, de még langyosan leszedem róla a kapcsot és két tányér vagy tálca (kinek mi a jobb) segítségével fejre fordítom a tortás és könnyedén leszedem a sütőpapírt az aljáról. Ha az oldala égettnek látszik, nem kell megijedni, mert csak a túró sült meg, de nincs égett, keserű íze, mintha a tészta égett volna meg.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!