Nyomtatás
imageEzt a költeményt a napokban ötlöttem ki, előzménye az a mascarpone alapanyagú csokikrém volt, ami nagyon megnyerte a férjemmel mindkettőnk tetszését, csak önmagában kicsit túlságosan kalóriadús volt. A hétvégén fogom először kipróbálni, majd beszámolok az eredményről...

Hozzávalók:

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A csokoládét a tejszínben felolvasztjuk, amikor már kihűlt 2-3 ek feketekávét és 1 ek rumot keverjünk el benne. Kb. 1/3 részét tegyük félre a süteményt bevonni, a maradék 2/3-hoz adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a mascarponet. A kekszporhoz keverünk néhány kanál jófajta lekvárt, kakaót, 2-3 kanál kávét, rumot, meggylevet vagy kis tejet. Puha, formázható legyen. Béleljük ki egy szép kerek tál alját ezzel a keverékkel kb. egyujjnyi magasságban, szépen dolgozzuk rá a mascarpones csoki krémet, és körkörösen rakjuk ki kimagozott meggyel. Tetejét vonjuk be a csoki mázzal. Tegyük hűtőbe, hidegen ugyanis jól szeletelhető.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!