Nyomtatás

imageEz nem a hagyományos, igazi bejgli, de nagy előnye, hogy nem kell sütni és könnyen elkészíthető, míg az igazi, a Nagyi féle - számomra legalábbis - már elsajátíthatatlan.

Hozzávalók


Elkészítése

Ha az aszalt szilva nagyon száraz lenne, egy éjszakára vagy néhány órára beáztatjuk, leszűrjük, kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A diót durvára aprítjuk, a cukrozott narancshéjat és fügét apró kockákra vágjuk. A főzőtejszínt simára keverjük, az eddig előkészített hozzávalókkal és a mazsolával, rummal, cukorral, citromhéjjal és citrom levével sűrű masszává dolgozzuk össze. A gyümölcsös-diós masszát porcukorral bőven meghintett deszkán vastag hurkává formázzuk, folpackba csomagolva legalább 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.
Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!