• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2020 - Custom text here

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik még nem sütöttek sütit és azonnali sikerélményre számítanak. Nem lehet elrontani! 

imageHozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 kiló túró
  • 1 citrom héja
  • 1 vaniliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • izlés szerint mehet még bele rumba áztatott mazsola

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverem. Egy kb. 25X30 cm-es kerámia formába 5dkg vajat vagdalok. Erre rászórom a lisztes cukor felét. Majd a fél kiló túrót rámorzsolom csak úgy kézzel és erre rászórom a citrom reszelt héját és a vaniliás cukrot. Ezután jöhet a lisztes cukor másik fele. Az egész tetejére pedig 2 dl tej+a tojás, amit előtte össze turmixolok, majd  ráöntöm a tésztára. Végül a maradék 5dkg vajat rávagdalom. Előmelegítet sütőben 175 C fokon addig sütöm, amíg szép zsemle barna színe lesz. Kb. 2-3 centit megemeledik. 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!