Nyomtatás

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik még nem sütöttek sütit és azonnali sikerélményre számítanak. Nem lehet elrontani! 

imageHozzávalók:

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverem. Egy kb. 25X30 cm-es kerámia formába 5dkg vajat vagdalok. Erre rászórom a lisztes cukor felét. Majd a fél kiló túrót rámorzsolom csak úgy kézzel és erre rászórom a citrom reszelt héját és a vaniliás cukrot. Ezután jöhet a lisztes cukor másik fele. Az egész tetejére pedig 2 dl tej+a tojás, amit előtte össze turmixolok, majd  ráöntöm a tésztára. Végül a maradék 5dkg vajat rávagdalom. Előmelegítet sütőben 175 C fokon addig sütöm, amíg szép zsemle barna színe lesz. Kb. 2-3 centit megemeledik. 

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!