Nyomtatás

Gyumolcsos tejeslepeny...lánykori nevén klafuti (clafoutis) A lehető legegyszerűbb finom nyári süti. 1 óra alatt kész. Bármilyen lédús gyümölccsel elkészíthető. Nálunk az első cseresznyés volt, de alapgyümölcsként jó a meggy, szilva, sárgabarack, vagy őszibarack. Készítettem almával is, ananászdarabkákat rejtve közé.

A tetejére - ha nem a diétás változat készül, -  ízlés szerint szórhatunk rá cukorral kevert tört diót, vagy mandulát, akár pisztációt is, csak finomabb lesz tőle.

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

Egy magasfalú öntöttvas edényt jó vastagon kivajazunk. Ha tapadásmentes (szilikonos) süteményformába készül, akkor erre nincs szükség, de jénai edénynél azért hasznos lehet. A megmosott, kimagozott gyümölccsel beterítjuk az edény alját, minél több a gyümölcs, annál finomabb lesz a sütemény. A többi hozzávalót botmixerrel 1 perc alatt átkeverjük és ráöntjük a gyümölcsre. Előmelegített hőlégkeverő sütőben 190 fokon 45 percig sütjük. Tűpróbával nézzük meg, hogy átsült-e. Az utolsó 5 percben felső lángon lepiríthatjuk a tetejét, finom, ha kicsit karamellizálódik a teteje. Langyosan tálaljuk.

Elkészíthető 1 személyes kis porcellán edénykékben is, ki kell próbálni a sütési időt.

Jó étványat!

 

 

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!