Hozzávalók
- 1 alma - hámozva, reszelve
- 4 banán
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 10 dkg durvára tört dió
- 1/2 citrom resztelt héja
- 2 csomag vaniliás cukor
- 30 dkg zabkorpa
- Stivia édesítő ízlés szerint
- csipet só
|
Elkészítése
- Az aszalt gyümölcsöt - ha nagyobb méretű - felszeleteljük mazsola méretűre és 1/4 órára beáztatjuk
- Ideális áztató - gyümölcsteába 1 ek. sütőrum
- A meghámozott banánokat villával összetörjük
- A hozzávalókat a banánhoz keverjük, villával gyorsan összedolgozzuk.
- Sütőpapírra gömbölyű kiskannállal 2-3 cm nagyságú golyókat formázunk, a tetejét benyomjuk kiskanállal.
- Légkeveréses sütőben 190 fokon 20 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.
|