• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

Bea suti almas marcipanos dios

 

 Kati barátnőm receptjét Bea születésnapjára készítettem el, nagyon finom volt.  A következő verziónál kipróbáltam az almát reszelve, és a dió helyett mandula volt a főszereplő. Ez a változat talán még jobban sikerült...

Hozzávalók

  • 1 friss leveles tészta
  • 2-3 nagyobb alma - hámozva, szeletelve, (vagy reszelve)
  • 15 dkg Szamos marcipán
  • néhány kanál savanykás lekvár
  • 15 dkg durvára tört dió, néhány szem egész dió
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1/2 citrom resztelt héja
  • 2 csomag vaniliás cukor

Elkészítése

  • A formába sütőpapíron elhelyezzük a kerekre kiszabott leveles tésztát
  • A marcipánt is erre a méretre nyújtjuk és rátesszük a tésztára
  • Erre kenjük rá a lekvárt.
  • A diót mozsárban durvára törjük és egy kis tálban elkeverjük a cukorral, citromhéjával, vaniliás-cukorral
  • A tetejére kirakosgatjuk az almaszeleteket, vagy más gyümölcsöt, esetleg az almát reszelve ráhalmozzuk.
  • Megszórjuk kristálycukorral
  • Előmelegített légkeveréses sütőben 190 fokon 25 percig, majd grill (felső) fokozaton még 5-6 percig sütjük.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!