• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2019 - Custom text here

mandarinos almas suti

 Beni 10. születésnapjára ismét almás sütit kért. Az idei is jól sikerült, 10 pontos lett, az utolsó morzsáig elfogyott.

Különösen a vejem dícséretének örültem, mert Szilvi lányom egy sütemény-tündér, akinek én a nyomába sem jöhettem (eddig)... Úgy érzem most már van remény. A következő alkalommal a tésztát is magam fogom elkészíteni.

Hozzávalók

  • 1 csomag kész levelestészta
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 csomag vaniliás puddingpor
  • 6 közepes alma pucolva, reszelve
  • 4 kis mandarin
  • 10 dkg nagyszemű arany-mazsola
  • 10 szem kockacukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 vaniliás cukor
  • késhegynyi fahéj
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg tört mandula
  • 2-3 ek kristálycukor

Elkészítése

  • Elkészítjük a vaniliás puddingot és félre tesszük.
  • A reszelt almához hozzákeverjük a citromhéjat, a levét, a vaniliás cukrot, a mandarint feldarabolva, a mazsolát és a fahéjat.
  • Egy széles lábosban a vajon karamellizáljuk a kockacukrot, majd beleöntjük az almás keveréket
  • Gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg el nem fogy a leve. Így karamellizálódik az alma, (néha át kell forgatni).
  • Az almatölteléket hagyjuk kihülni.
  • A tésztát kettévágjuk, sütőpapíron a sütőedény formájára nyújtjuk.
  • A formába sütőpapírt teszünk, belesímítjuk a tésztát, rákenjük a vaníliás puddingot, majd elterítjük rajta az almás tölteléket.
  • Ráborítjuk a másik - szintén a formára igazított - tésztalapot és a széleit összenyokodjuk.
  • A tetejét megkenjük tojás sárgájával és megszórjuk a kristálycukorral összekevert mandulával.
  • 190 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük.
  • Langyosan tálaljuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!