• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

image

Ez a süti is a gyors és egyszerű sütik közé tartozik. Lágy, piskóta szerű tésztája lesz. Férjem jobban szereti, mint a brownies-t, mivel a brownies jóval töményebb.

Hozzávalók:

  • 24 dkg cukor
  • 5 dl kefír
  • 0,8 dl étolaj
  • 2,5 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 lapos evőkanál szódabikarbóna
  • 1 teás kanál sütőpor
  • 10 dkg apróra vágott dióbél 
  • Izlés szerint ciromhéj és/vagy rum aroma

 

 

 

 

 

 

Elkészítés: 

A cukrot, a kefírt és az olajat jól kikeverem. Felsorolás szerint hozzá adom a többi alapanyagot és alaposan kikeverem. Egy 26 cm átmérőjü torta formát kivajazok+liszt  vagy sütőpapírral kibélelek és az elkészült masszát beleöntöm. Előmelegített sütőben 175 C fokon kb. 30-35 percig sütöm (tűpróba). Sütés alatt a tészta kb 2,5-3 centit megf fog emelkedni. Amikor egy kicsit kihült a tetejére savanykás lekvárt kenek vékonyan majd megszórom csoki reszelékkel, kókusszal vagy apró diódarabokkal. 

 

 

imageAnyu karamelles sütijére az egész család merengő nosztalgiával gondol, de eddig - a recept hiányában - még senki nem tudta reprodukálni. Mit tesz Isten? Megtaláltam 16 éves koromban írt szakácskönyvemet és abban a karamelles süti recipéjét.
 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj, vagy margarin
  • 2 dl tejföl
  • kicsi só és csapott kk szódabikarbóna

 

 

 

Krém:

  • 12 dkg kristálydukor, 1 ek víz
  • 2 dl víz
  • 5 dkg grízes liszt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

 

 

 

 

(Az én verziómban még hozzájön:

  • 4-4 szem aszalt füge és datolya
  • 3-4 ek mazsola mindhárom rumban, vagy konyakban megáztatva)

 

image

Szilvi lányomtól születés- és névnapján, ha hozzá megyünk, mindig túrótortát kérünk, egyszerűen megunhatatlanul finom és szerinte nagyon könnyen elkészíthető.

Hozzávalók a morzsához
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 tokássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

 

 

 

 

A töltelékhez

  • 1/2 kg túró
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 ek búzadara
  • 50 dkg őszibarack
  • 1/2 citrom héja
  • csipet só

 

 

 

 

 

 

A morzsa alapokat összekeverem a turmixgép habverő! fejével, így lesz olyan, mint a császármorzsa.

imageEz nem a hagyományos, igazi bejgli, de nagy előnye, hogy nem kell sütni és könnyen elkészíthető, míg az igazi, a Nagyi féle - számomra legalábbis - már elsajátíthatatlan.

Hozzávalók

  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg dióbél
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg füge
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 citrom héja és leve
  • (porcukor a formázáshoz)


Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!