• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Csőben sült paradicsomos rakott zellerA XIX.-XX. századi Erdély egyik meghatározó szereplője volt báró Bornemissza Elemérné, Szilvássy Karola, Bánffy Miklós Erdélyi történet c. könyvének női szereplője, aki híresen jó konyhát vitt anno...

Két szép kövér cukkini hevert a hűtőben, ez adta az ötletet a mai ebédhez. Egy fél kiló darálthús, és máris kész a húsos töltött cukkini.

 

Húsos spenótos palacsinta

Születésnap ünneplése alkalmával készítette ezt a remek étket legidősebb lányom Bea, s olyan sikere volt, hogy az ételt róla neveztük el. Kicsit munkás, de nagyon megéri a fáradságot. 

Hozzávalók:

  • Só, bors, majoránna,
  • 20 dg liszt,
  • 1 tojás,
  • ásványvíz, vagy tej,
  • 1/2 csomag mirelit spenót,
  • tölteléknek való (maradék sült hús, vagy pörkölt),
  • vagy 25-30 dkg darált hús,
  • 1/2 l besamel (kis vajon megpirítunk lisztet és óvatosan, folyamatosan kevergetve felengedjük a tejjel),
  • olaj a kisütéshez

Rakott káposzta

Ez az étek nálunk nemzeti eledel volt. Nani - aki 1951-től vezette a szüleim háztartását és bennünket saját gyerekeiként szeretett - szolíd fűszerezéssel, de nagyon finoman főzött. A gyerekeim máig emlegetik a konyháját. Ha nagyon meg akarják dícsérni 1-1 főztömet, akkor azt mondják, ez olyan Nanis volt. Ezek után nézzük hogy is készül a rakott káposzta Nanisan..

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 1 bögre főtt rizs,
  • 1/2 kg darált sertéshús,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 1/2 evőkanál só,
  • csipet majoránna, bors, kakukkfű, 2-3 babérlevél,
  • 1 evőkanál gulyáskrém,
  • 15-20 dkg kolozsvári szalonna szeletelve,
  • 1/2 l tejföl

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!