• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Minden családnak megvan a maga lecsó-receptje. Én a kezdetektől fogva így készítem a lecsót, amivel eddig még mindig nagy sikerem volt. A férjem gyomra állítólag nem bírja, de ha mégis ez kerül az asztalra, mindig kér belőle, még ha számára valami mást tálaltam akkor is...

 

Hozzávalók

1/2 kg paprika,
1/2 kg hagyma,
2-3 szem paradicsom,
1 evőkanál olaj (helyette nagyon egészségtelen, de sokkal finomabb, ha szalonnát sütsz és annak a zsírját használod),
fejenként 2 tojás és 1 pár virsli felkarikázva,
1 evőkanál só, csipet majoránna, nagyon pici cukor

Elkészítés

A kiolvasztott szalonna zsiradékán megdinszteljük a megtisztított és felszeletelt hagymát, paprikát. Amikor már pirul, beledobjuk a sót, majorannát és a paradicsomot. 1-2 perc múlva hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a felvert tojást. A végén a pici cukrot. (Minden zöldséges ételbe lehet tenni egy csipet cukrot, mert az elveszi az, ún. "vad" zöld ízt, és ilyen amennyiségtől még nem lesz édes az étel)

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!