Nyomtatás

Két szép kövér cukkini hevert a hűtőben, ez adta az ötletet a mai ebédhez. Egy fél kiló darálthús, és máris kész a húsos töltött cukkini.

 

 

Hozzávalók

Elkészítése

A felkockázott hagymát, fokhagymát kis olajon megdinsztelem, befűszerezem, rádobom a darált húst és a gulyáskrémmel együtt a húst kis lángra teszem.
A cukkiniket csíkosra hámozom, elfelezem és kivájom a belét. Ezeket a belső cukkinidarabokat elehelyezem a darálthús-pörkölt fölött egy zöldségpároló szitára.
Amikor a hús puha, kiszedem egy tálba, hogy a leve a lábosban maradjon. A tálban összekeverem a húst a rizzsel, a tojással, 2-3 ek tejföllel és egy kis húslével. A kivájt cukkiniket jénaiba, vagy tepsibe teszem, megtöltöm a húsos töltelékkel, tetejére kis tejfölt csorgatok, letakarom egy alufóliával és 20-25 percig közepes lángon sütöm. Ekkor leveszem a fóliát, rászórom a reszelt sajtot és addig sütöm, amíg a sajt megpirul.
Közben a megdinsztelődött cukkini-belét visszateszem a lábosba, amelyben a darálthús leve maradt, 1-1,5 ek liszttel és a maradék tejföllel, ill. az apróra vágott kaporral átforralom, hangyányi édesítőt és pár csepp citromot teszek bele a végén.
Ez a szósz kerül tálaláskor a töltött cukkinire. Nagyon finom volt.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!