• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Csőben sült paradicsomos rakott zellerA XIX.-XX. századi Erdély egyik meghatározó szereplője volt báró Bornemissza Elemérné, Szilvássy Karola, Bánffy Miklós Erdélyi történet c. könyvének női szereplője, aki híresen jó konyhát vitt anno...

A Helikon gondozásában jelent meg szakácskönyve, innen az alapötlete a receptnek, persze mint mindig, most is kicsit módosítottam. Régi jó hagyományos ízeket idézett a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg megtisztított, felszeletelt zeller
  • 10 dkg fött rizs
  • 70 dkg darálthús
  • 2-3 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, csipet majoranna, bazsalikom, kakukkfű, tárkony, pirospaprika
  • 2-3 dl sűrített paradicsomlé, amennyit majd felvesz a rakottas
  • 2-3 szép nagy paradicsom
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:
A zellerszeletek mindkét oldalát kevés olivaolajban halvány barnára sütjük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, majd a húst és puhára pároljuk.
Egy jénai edényt kivajazunk, zsemlemorzsával kibéleljük, majd rétegesen lerakjuk először a zellert, utána a rizst, rá a darált húst, most ráöntünk egy kevés paracsomlét. Az utolsó réteg hús legyen, erre pedig a meghámozott és felkarikázott paradicsomok kerülnek, végül pedig a reszelt sajt.
Sütőbe tesszük, 15 percig fedő alatt, majd 5 percig, - amíg a sajt megpirul - már fedő nélkül átsütjük. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
Jó étvágyat!

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!