Nyomtatás

Rakott káposzta

Ez az étek nálunk nemzeti eledel volt. Nani - aki 1951-től vezette a szüleim háztartását és bennünket saját gyerekeiként szeretett - szolíd fűszerezéssel, de nagyon finoman főzött. A gyerekeim máig emlegetik a konyháját. Ha nagyon meg akarják dícsérni 1-1 főztömet, akkor azt mondják, ez olyan Nanis volt. Ezek után nézzük hogy is készül a rakott káposzta Nanisan..

Hozzávalók

 

Elkészítése
 
A szalonnát felkockázzuk, lábosban lepirítjuk. A felét (zsírnak is, pörcnek is) kivesszük, a maradékon megpirítjuk a felkockázott vöröshagyma felét és az összetört fokhagymát, ízesítjük a fűszerek felével, majd rádobjuk a darált sertéshúst. A sertéshúst félpuhára pároljuk (ha kell, menet közben nagyon kevés vizet öntünk hozzá.) Közben egy nagy lábosban a szalonnakockák és a szalonnazsír másik felére (szalonna helyett olajat is lehet használni, de így már más lesz az íz!), rátesszük a hagyma és a fűszerek maradékát, a savanyú káposztát, a babérlevelet és a káposztát, majd puhára pároljuk. Amikor minden - káposzta, hús, rizs - puha és félig kihűlt, akkor rétegesen lerakjuk úgy, hogy mindig a húsos réteg közé kerüljön a jól meglocsolt tejföl. Végül a tetejét is bőven megkenjük tejföllel. Forró sütőben (cca. 40-50 percig) pirosra sütjük.
Jó étvágyat!

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!