• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Húsos spenótos palacsinta

Születésnap ünneplése alkalmával készítette ezt a remek étket legidősebb lányom Bea, s olyan sikere volt, hogy az ételt róla neveztük el. Kicsit munkás, de nagyon megéri a fáradságot. 

Hozzávalók:

  • Só, bors, majoránna,
  • 20 dg liszt,
  • 1 tojás,
  • ásványvíz, vagy tej,
  • 1/2 csomag mirelit spenót,
  • tölteléknek való (maradék sült hús, vagy pörkölt),
  • vagy 25-30 dkg darált hús,
  • 1/2 l besamel (kis vajon megpirítunk lisztet és óvatosan, folyamatosan kevergetve felengedjük a tejjel),
  • olaj a kisütéshez

Elkészítése:

Normál palacsintatésztát készítünk (tojás, só, liszt, ásványvíz összekeverésével), de teszünk bele spenótot, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit állni. A maradék húst megdaráljuk, vagy nagyon finomra fölvágjuk. Ha friss húsból készítjük, akkor úgy, mint a rakott káposztánál, (kis hagymás olajra dobjuk a húst, fűszerezzük, só, bors, majoranna, gulyáskrém, pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk). A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük ki, és az aljával tűzálló tálba tesszük. Rétegeljük a hússal, de minden rétegre teszünk 2-3 evőkanál besamelt. Az utolsóra resztelt sajtot szórunk, majd a sütőben pirosra sütjük.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!