Nyomtatás

Húsos spenótos palacsinta

Születésnap ünneplése alkalmával készítette ezt a remek étket legidősebb lányom Bea, s olyan sikere volt, hogy az ételt róla neveztük el. Kicsit munkás, de nagyon megéri a fáradságot. 

Hozzávalók:

Elkészítése:

Normál palacsintatésztát készítünk (tojás, só, liszt, ásványvíz összekeverésével), de teszünk bele spenótot, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit állni. A maradék húst megdaráljuk, vagy nagyon finomra fölvágjuk. Ha friss húsból készítjük, akkor úgy, mint a rakott káposztánál, (kis hagymás olajra dobjuk a húst, fűszerezzük, só, bors, majoranna, gulyáskrém, pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk). A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük ki, és az aljával tűzálló tálba tesszük. Rétegeljük a hússal, de minden rétegre teszünk 2-3 evőkanál besamelt. Az utolsóra resztelt sajtot szórunk, majd a sütőben pirosra sütjük.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!