Nyomtatás

turos_palacsi_maskepp

Szeretjük a palacsintát sósan és édesen, hagyományosan és extra módon. Most - a hagyományostól egy kicsit másképpen készült - túrós palacsinta receptjét teszem közzé, változatossá teszi az étrendet...

Hozzávalók:

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A tojássárgáját habosra keverjük a reszelt citromhéjjal, a porcukorral és a vaniliás-cukorral, belekeverjük a túrót és a mazsolát, megsózzuk, majd a tojás felvert habját belekeverjük.

A palacsintákból 2 db-ot elveszünk, a többit csíkokra vágjuk és belekeverjük a túróba. Egy jénait kivajazunk. Az aljára fektetünk egy egész palacsintát, erre rákanalazzuk a túrós palacsintacsíkok egyik felét, rákanalazunk néhány kanálka meggylekvárt, majd a túrós keverék másik felét és az egészre ráborítjuk a másik egész palacsintát. Ezt befedjük a tejfölbe kevert meggylekvárral és 20 percig sütjük a mikor crips-grill fokozatán, vagy sütőben.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!