Nyomtatás

image

Nagyi stíriai metéltje fogalom volt. Különösen azután, hogy szegény egyik alkalommal, amikor épp szűrte le a tésztát, a forró víz ráömlött a karjára és csúnyán leégette a bőrét. De a metélt aznap is fenséges volt. Ő diktálta le nekem a receptet, íme:

Hozzávalók

A tésztához:

 

 

 

A fenti alapanyagokból tésztát gyúrunk, vastagra kisodorjuk és kisujjnyi széles gömbölyű metéltre felvagdaljuk, majd gyengén sózott forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor megfőtt, akkor a vizet tésztaszűrőn lecsurgatjuk és a metéltet egy tálban, 3-4 dkg vajjal összekeverjük.

A Mischunghoz:

 

 

 

 

 

Elkészítése

A tojássárgáját kikeverjük porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás-cukrot, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és jól kikeverjük, hozzákeverjük tejfölt. A tojás fehérjét felverjük habnak, óvatosan hozzákeverjük a masszához. A kifőtt tésztához hozzákeverjük a Mischungot  éás forró sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.

Megjegyzés:

Ma már az ember nehezen szánja rá magát a tészta-gyúrásra, ezért én széles metéltből szoktam készíteni, a túró-effekt okából pedig 10 dkg túrót keverek a Mischunba.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!