Zöldségek, főzelékek
Sajtos-husos-zöldséges tallér sörtésztában, kapros öntettel
Ha az ember csupa maradékból kreál valamit, az általában nagyon jól sikerül. A csirkeaprólék-levesben főtt alkatrészekből összeállított, majd sörös palacsintatésztában kisütött finomság, egy kis hideg kapros öntettel gyors és nagyon finom egytál étel, vagy öntet nélkül, akár egy jó nyári főzelék feltétje is lehet.
Juhtúrós rakott spárga
Juhtúró és spárga. Nagyon jó párosításnak tűnt, láttam is egy hasonló receptet, végül ez a kreáció született, mindenkinek jó szívvel ajánlom, nagyon finom volt... Bea szerint karfiollal, vagy brokkolival is ki kell próbálni ezt a juhtúrós mártással kombinált csőben sült csodát.
Céklafasírt fokhagymás tejföllel
A céklafasírt melegen kínálhatjuk önálló ételként, vagy köretként, én így tálaltam, kíváló volt. (Biztosan hozzájárult ahhoz, hogy 10 pontot kaptam a spenóttal-sajttal töltött szűzérmés ebédre.) Este hidegen remek vacsora.