• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Gréta kérésére került be a szakácsfüzetbe a padlizsánkrém. Jó vendégváró, előre elkészíthető, hűtőben sokáig tárolható.

 

Hozzávalók

  • 4 padlizsán
  • 2 szem tölteni való fehér paprika
  • 1 paradicsom-paprika
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsomkonzerv
  • só, bors
  • 1/2 dl finom olivaolaj
  • 3-4 ek. majonéz
  • pár csepp citromlé

 

 

 

 

 

 

Elkészítése

A padlizsánokat és a paprikákat megmossuk, kettévágjuk, tepsibe tesszük és nagy lángon megsütjük. Akkor jó, ha pirosra (majdhogynem feketére) sül a héja. Nem kell félni, a belseje lesz a lényeg... Ha kihült, lehúzzuk a héját és egy tálba tesszük a sült zöldséget.

Egy kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldséghez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet botturmix segítségével összekeverjük.

Pirítós kenyérre kenve tálaljuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!