• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

krumpliÉva barátnőmnél ettük ezt a finomságot garnírung gyanánt, de önálló egytál-ételként is kitűnő.

Hozzávalók:

  • fejenként 2-3 közepes burgonya sós vízben megfőzve, megtisztítva
  • fejenként 2-2 nagyobb fej gomba megtisztítva
  • 20-25 dkg szeletelt bacon-szalonna
  • füstölt mozarella sajt szeletelve
  • kis vaj
  • só, bors, fokhagyma

 

 

 

 

Elkészítése:

A burgonyákat félbevágjuk, kis fokhagymás vajjal megkenjük, megborsozzuk, néhány szelet szalonnát megpirítunk és a burgonya méretének megfelelő darabokat, illetve 1-1 szelet füstölt sajtot teszünk a két fél burgonya közé, majd begyöngyöljük egy szelet nyers bacon-szalonnába és áttűzzük 2-2 fogpiszkálóval. A burgonyákat kivajazott tepsibe tesszük. A szalonna-szeletekből 3-4 szeletet felkockázunk és a megtisztított fejére fektetett gombára szórjuk, majd a gombákat is behelyezzük a tepsibe. Forró sütőbe addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Mi sült aszalt-szilvás csirkemellhez ettük cacikisalátával.  Önálló egytál ételként friss zöldsalátával is tálalhatjuk. Kiváló!

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!