Nyomtatás

krumpliÉva barátnőmnél ettük ezt a finomságot garnírung gyanánt, de önálló egytál-ételként is kitűnő.

Hozzávalók:

 

 

 

 

Elkészítése:

A burgonyákat félbevágjuk, kis fokhagymás vajjal megkenjük, megborsozzuk, néhány szelet szalonnát megpirítunk és a burgonya méretének megfelelő darabokat, illetve 1-1 szelet füstölt sajtot teszünk a két fél burgonya közé, majd begyöngyöljük egy szelet nyers bacon-szalonnába és áttűzzük 2-2 fogpiszkálóval. A burgonyákat kivajazott tepsibe tesszük. A szalonna-szeletekből 3-4 szeletet felkockázunk és a megtisztított fejére fektetett gombára szórjuk, majd a gombákat is behelyezzük a tepsibe. Forró sütőbe addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Mi sült aszalt-szilvás csirkemellhez ettük cacikisalátával.  Önálló egytál ételként friss zöldsalátával is tálalhatjuk. Kiváló!

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!