• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

cukkinihajoA Mindmegette.hu oldalról származik az eredeti recept, kicsit módosítva készítettem el

 

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
15-20 dkg kockázott bacon
1 fej hagyma
3 paradicsom
2-3 szál zellerlevél megvágva
1 csomag kapor megvágva
1 ek olivaolaj

bors
fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
Először hosszában levágtam a cukkinik tetejét, nagyobbik felüket kanállal 1 cm vastagra kikapartam. Sóval, borssal, fokhagymával fűszereztem, beletettem a zellerlevelet és állni hagytam.

A töltelékhez az olajon kiolvasztottam a bacont, rádobtam az apróra kockázott hagymát, megpirítottam, majd beletettem a cukkinis keveréket és rövid idő után az apró kockákra vágott (vagy passzírozott) paradicsomot. 5-10 percig pároltam, amíg elfőtte a levét. A végén beletettem az apróra vágott kapor felét.
Ezután elosztottam a tölteléket a cukkinik közt, tepsibe fektettem őket (kalapjuk támasztéknak szolgált, hogy ne guruljanak el). A tejfölt összekevertem a reszelt sajttal, meg a kapor másik felével és így kentem a cukkinikre. Nekem crips-grilles mikróm van, ebben 15 perc alatt készen volt. Rizzsel tálaltam és volt mellette még egy kis tejföl, annak, aki szaftosabban szereti.

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!