Nyomtatás

cukkinihajoA Mindmegette.hu oldalról származik az eredeti recept, kicsit módosítva készítettem el

 

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
15-20 dkg kockázott bacon
1 fej hagyma
3 paradicsom
2-3 szál zellerlevél megvágva
1 csomag kapor megvágva
1 ek olivaolaj

bors
fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
Először hosszában levágtam a cukkinik tetejét, nagyobbik felüket kanállal 1 cm vastagra kikapartam. Sóval, borssal, fokhagymával fűszereztem, beletettem a zellerlevelet és állni hagytam.

A töltelékhez az olajon kiolvasztottam a bacont, rádobtam az apróra kockázott hagymát, megpirítottam, majd beletettem a cukkinis keveréket és rövid idő után az apró kockákra vágott (vagy passzírozott) paradicsomot. 5-10 percig pároltam, amíg elfőtte a levét. A végén beletettem az apróra vágott kapor felét.
Ezután elosztottam a tölteléket a cukkinik közt, tepsibe fektettem őket (kalapjuk támasztéknak szolgált, hogy ne guruljanak el). A tejfölt összekevertem a reszelt sajttal, meg a kapor másik felével és így kentem a cukkinikre. Nekem crips-grilles mikróm van, ebben 15 perc alatt készen volt. Rizzsel tálaltam és volt mellette még egy kis tejföl, annak, aki szaftosabban szereti.

 

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!