• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

SpárgaJuhtúró és spárga. Nagyon jó párosításnak tűnt, láttam is egy hasonló receptet, végül ez a kreáció született, mindenkinek jó szívvel ajánlom, nagyon finom volt... Bea szerint karfiollal, vagy brokkolival is ki kell próbálni ezt a juhtúrós mártással kombinált csőben sült csodát.

 
Hozzávalók:
1 kg spárga
30 dkg juhtúró
2,5 dl tejföl
1 ek vaj
2 ek teljes kiőrlésű liszt
só, bors, szerecsenció, 1 ek cukor, vagy édesítő
petrezselyem, snidling, bazsalikom levél
5 dkg füstölt sajt reszelve
3-4 ek vajon pirított zsemlemorzsa

Elkészítése:
A megtisztított spárgát 5 cm-es darabokra vágjuk, kevés sós vízben, amibe 1 evőkanál cukrot is tettünk, puhára főzzük.
A vajjal és a liszttel halványbarna rántást készítünk, ezt felengedjük a spárga főzőlevével, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a zöldfűszereket, majd a juhtúrót. Jól eldolgozzuk. Az állaga olyan legyen, mint a besamell mártás.
Kis vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, zsemlemorzsával megszórjuk, belefektetjük a spárga felét, 2 kanál pirított zsemlemorzsát, majd a juhtúrós massza felét és ezt ismételjük. A tetejére jön a reszelt füstölt sajt, majd a sütőbe addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Mennyei eledel.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!