• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Ha az ember csupa maradékból kreál valamit, az általában nagyon jól sikerül. A csirkeaprólék-levesben főtt alkatrészekből összeállított, majd  sörös palacsintatésztában kisütött finomság, egy kis hideg kapros öntettel gyors és nagyon finom egytál étel, vagy öntet nélkül, akár egy jó nyári főzelék feltétje is lehet.

 Hozzávalók a tallérhoz és a sütéshez:

  • a levesben főtt, az aprólékról leszedett húsdarabkák, máj, zúza feldarabolva
  • leveszöldség feldarabolva
  • fél fej hagyma lereszelve
  • friss bazsalikom megvágva
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 1 tojás
  • só, bors, majoranna ízlés szerint
  • 2-3 ek durum-magos (vagy teljesen hagyományos) zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez

 

 

 

 

 

Hozzávalók a sörtésztához:

  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 3-4 ek durumliszt
  • 1/2 - 1 dl sör

 

 

 

Hozzávalók a kapros öntethez:

  • 1 ek mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek tárkonyecet
  • 1 ek olivaolaj
  • só, bors, édesítő - ízlés szerint
  • 1 csomag kapor apróra vágva
  • 1-1,5 dl kefír

 

 

 

 

 

Elkészítése

A tallér alapanyagait összekeverjük, fél órát hagyjuk állni, hogy összeálljon. Közben elkészítjük a sörtésztát, ami egy sűrű palacsintatészta.  azt is hagyjuk kicsit pihenni, amíg elkészül a kapros öntet. Én ezeket az alapanyagokat nem szoktam turmixolni, egy kis fakanállal keverem ki. Ha kész behűtöm.

Az olajat felforrósítom, a tallérokat vizes kanállal beleszaggatom kicsit ellapítva a sörtésztába és pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Rizzsel és a kapros öntettel tálaltam...

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!