Nyomtatás

Ha az ember csupa maradékból kreál valamit, az általában nagyon jól sikerül. A csirkeaprólék-levesben főtt alkatrészekből összeállított, majd  sörös palacsintatésztában kisütött finomság, egy kis hideg kapros öntettel gyors és nagyon finom egytál étel, vagy öntet nélkül, akár egy jó nyári főzelék feltétje is lehet.

 Hozzávalók a tallérhoz és a sütéshez:

 

 

 

 

 

Hozzávalók a sörtésztához:

 

 

 

Hozzávalók a kapros öntethez:

 

 

 

 

 

Elkészítése

A tallér alapanyagait összekeverjük, fél órát hagyjuk állni, hogy összeálljon. Közben elkészítjük a sörtésztát, ami egy sűrű palacsintatészta.  azt is hagyjuk kicsit pihenni, amíg elkészül a kapros öntet. Én ezeket az alapanyagokat nem szoktam turmixolni, egy kis fakanállal keverem ki. Ha kész behűtöm.

Az olajat felforrósítom, a tallérokat vizes kanállal beleszaggatom kicsit ellapítva a sörtésztába és pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Rizzsel és a kapros öntettel tálaltam...

 

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!