• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Sonkas turos leveles tekercsAz alapötlet a NOSALTY oldalon volt, sajtos változatban. Nekem volt épp egy kis maradék túró a hűtőben, megfűszerezve, azt tuningoltam fel füstölt sajttal. Az eredmény egy nagyon pikáns előétel, ami egy kiadós leves után akár főétel is lehet.

avokadokrem

Vicus küldött Fortelézából egy gyönyörű szép nagy, érett, kellően puha avokádót, közel 1 kiló volt. Ez volt az alapanyag. Az eredményt igazságosan elharmadoltuk a lányaimmal.

zellerszarEzt a zeller-bombának elnevezett saját találmányt salátalevélen - hideg sülthöz, a mustáros göngyölt szűzérme mellé - előételként tálaltam úgy, hogy a kiborított zselé-bombákra rálocsoltam a zeller-krémet, majd a végén 1-1 levélke zöld zellerrel díszítettem. Nagy finom volt.

Évtizedek óta kedvence a családnak a tatár beafsteak.  Étteremben általában az alkatrészeket odateszik az ember elé és keverje ki magának. Az én tapasztalatom az, hogy a tatár-beafsteak akkor a legfinomabb, ha az ember legalább 1-2 nappal a fogyasztás előtt már bekeveri. A maradék - mivel a fűszerszámok tartósítanak - akár 1 hétig is nyugodtan fogyasztható. Ha egyáltalán elmarad addig, nekem akkor ízlik a legjobban. Így készül:

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!