• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

 

Még a 80-as években találtam ezt a recipét és készítettem el a nagy kártyázások idején előétel gyanánt. Nagy siker volt.

 

Hozzávalók

  • Maradék sülthús vagy kolbász apróra vágva,
  • esetleg lunchmeat (ez utóbbi esetében kicsit több fűszer),
  • kis fej hagyma finomra vágva,
  • 1 tojás sárgája,
  • csipet só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • majonéz, amibe belepréselünk 3-4 gerezd megtisztított fokhagymát,
  • 1 kg nyers savanyú káposzta levéllel együtt

 

Elkészítése

Az apróra vágott, vagy villával összekevert húst megfűszerezzük, a közepébe tesszük a tojássárgáját, azzal is jól összekeverjük. Kis - fürjtojásnyi - gombócokat készítünk vizes kézzel. Ezeket a savanyú káposzta levelébe csomagoljuk. Ahány vendégre számítunk, annyi kis tálra kiosztjuk a savanyú káposztát, majd elosztjuk a gombócokat is. Végül mindegyik adagot meglocsoljuk a fokhagymás majonézzel. Egyszerű elkészíteni és nagyon finom!!!

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!