• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

KACSAMajHozzávalók:

  • 1 kg kacsamáj
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl konyak
  • Fűszerek (bors, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, só)
  • Füstölt szalonna 20 dg
  • 2 dl aszpik Elkészítése:

A MEGMOSOTT, LEHÁRTYÁZOTT KACSAMÁJAT EGY ÉJSZAKÁRA FOKHAGYMÁS TEJBE ÁZTATJUK. Másnap a legszebb darabokat félretesszük, a többit kétszer ledaráljuk. A tejszínt, a konyakot belekeverjük, a fűszerekkel ízesítjük. A vékony szelet szalonnákkal egy hosszú pástétomformát kibélelünk. A fűszeres májpürével félig megtöltjük, az egész kacsamájakat rátesszük, majd a többi pürével befedjük. A szalonnaszeletek kihajló széleit ráhajtjuk, az egészet alufóliába csomagoljuk és közepesem meleg sütőben – vízfürdőben – megpároljuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap a fóliát lebontjuk, a pástétomot egész piros borsszemekkel meghintjük, majd a konyakkal ízesített aszpikot ráöntjük. Hűtőben dermesztjük, a formából kiemelve szeletekre vágva tálaljuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!