Nyomtatás

KACSAMajHozzávalók:

A MEGMOSOTT, LEHÁRTYÁZOTT KACSAMÁJAT EGY ÉJSZAKÁRA FOKHAGYMÁS TEJBE ÁZTATJUK. Másnap a legszebb darabokat félretesszük, a többit kétszer ledaráljuk. A tejszínt, a konyakot belekeverjük, a fűszerekkel ízesítjük. A vékony szelet szalonnákkal egy hosszú pástétomformát kibélelünk. A fűszeres májpürével félig megtöltjük, az egész kacsamájakat rátesszük, majd a többi pürével befedjük. A szalonnaszeletek kihajló széleit ráhajtjuk, az egészet alufóliába csomagoljuk és közepesem meleg sütőben – vízfürdőben – megpároljuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap a fóliát lebontjuk, a pástétomot egész piros borsszemekkel meghintjük, majd a konyakkal ízesített aszpikot ráöntjük. Hűtőben dermesztjük, a formából kiemelve szeletekre vágva tálaljuk.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!