Nyomtatás

zellerszarEzt a zeller-bombának elnevezett saját találmányt salátalevélen - hideg sülthöz, a mustáros göngyölt szűzérme mellé - előételként tálaltam úgy, hogy a kiborított zselé-bombákra rálocsoltam a zeller-krémet, majd a végén 1-1 levélke zöld zellerrel díszítettem. Nagy finom volt.

 

Hozzávalók:

Elkészítése:

A halványító zellert kevés sós vízben puhára főzöm.. A zseléfixet a zeller főzővízével feloldom, a főtt zellert szitán átpaszírozom, majd a tejszínt és a tejfölt összekeverem, a felét hozzáöntöm az átpaszírozott zöldséghúshoz és megfűszerezem. Kis citromlével, hangyányi édesítővel meglocsolom, hozzákeverem a petrezselymet és kis formákba öntve megy a hűtőbe.

A húslevesben megfőtt zellert a maradék tejföl-tejszín keverékével összeturmixolom, ugyanazokkal a főszerekkel, szintén kis citromlével és édesítővel ízesítem.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!