• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

KACSAMajHozzávalók:

  • 1 kg kacsamáj
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl konyak
  • Fűszerek (bors, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, só)
  • Füstölt szalonna 20 dg
  • 2 dl aszpik

image

 

Még a 80-as években találtam ezt a recipét és készítettem el a nagy kártyázások idején előétel gyanánt. Nagy siker volt.

 

Hozzávalók

  • Maradék sülthús vagy kolbász apróra vágva,
  • esetleg lunchmeat (ez utóbbi esetében kicsit több fűszer),
  • kis fej hagyma finomra vágva,
  • 1 tojás sárgája,
  • csipet só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • majonéz, amibe belepréselünk 3-4 gerezd megtisztított fokhagymát,
  • 1 kg nyers savanyú káposzta levéllel együtt

 

Ánizsos...
A receptet Éva hugomtól kaptam évekkel ezelőtt és mindig sikere van. Az ízek egészen különleges harmóniáját adja a borban főtt csirkemáj és a brokkoli kombinációja.

imageNálunk a tojáskrém hagyományosan a reggeli-, vagy a hideg vacsora tartozéka, de vendégváró falatokat is tölthetünk vele, sőt piritós kenyérre kenve kiváló előétel.

 

Hozzávalók

  • 10 db tojás főzve, megtisztítva,
  • 15 dkg margarin,
  • 1 csomag újhagyma,
  • só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 csomag petrezselyem apróra vágva,
  • ha szükséges lazítóként 1-2 kanál tejföl

 

 

 

 

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!