Hideg előételek
Húsgombócok savanyú káposztában, fokhagymás majonézzel
Még a 80-as években találtam ezt a recipét és készítettem el a nagy kártyázások idején előétel gyanánt. Nagy siker volt.
Hozzávalók
- Maradék sülthús vagy kolbász apróra vágva,
- esetleg lunchmeat (ez utóbbi esetében kicsit több fűszer),
- kis fej hagyma finomra vágva,
- 1 tojás sárgája,
- csipet só, bors, majoránna, bazsalikom,
- majonéz, amibe belepréselünk 3-4 gerezd megtisztított fokhagymát,
- 1 kg nyers savanyú káposzta levéllel együtt
Ánizsos csirkemáj brokkolival

A receptet Éva hugomtól kaptam évekkel ezelőtt és mindig sikere van. Az ízek egészen különleges harmóniáját adja a borban főtt csirkemáj és a brokkoli kombinációja.
Tojáskrém
Nálunk a tojáskrém hagyományosan a reggeli-, vagy a hideg vacsora tartozéka, de vendégváró falatokat is tölthetünk vele, sőt piritós kenyérre kenve kiváló előétel.
Hozzávalók
- 10 db tojás főzve, megtisztítva,
- 15 dkg margarin,
- 1 csomag újhagyma,
- só, bors, majoránna, bazsalikom,
- 1 evőkanál mustár,
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva,
- ha szükséges lazítóként 1-2 kanál tejföl