• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Nemcsak melegen, hidegen is nagyon finom a datolya sonkában, persze a sütés után lehűtve. Akár így, akár úgy kínáljuk, mellé egy kis Waldorf saláta nagyon jól illik.

 

Hozzávalók

  • 1/4 kg datolya,
  • annyi darabka jófajta (schwarzwaldi, vagy házi sonkából) keskeny sonkaszelet, vagy angol szalonna, ahány szem datolya van.

 

 

Elkészítése

A kimagozott datolyákat egyenként begöngyöljük a sonkaszeletekbe, átszúrjuk egy fogpiszkálóval és berakjuk a forró sütőbe. 6-8 perc után, amikor a sonkaszelet széle pirosodik, tálra szedjük és tálaljuk. (Aszalt szilvával, savanykás almával is igen csábító!)

Csuti padlizsánja

Csuti remek háziasszony. Nem egy recept nálunk az ő ötelete alapján honosodott meg. Ezt a meleg előételt külön ajánlom mindannyiotok figyelmébe, könnyű, gyors és nagyon finom.

 

Hozzávalók

  • Fejenként 1/2 padlizsán,
  • 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa,
  • 10-15 dkg tehéntúró,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • csipet só, bors,
  • 1-2 szál kapor összevágva,
  • 1 kanál olaj

 

 

 

 

 

Elkészítése
A padlizsánokat félbevágjuk, olajjal megkenjük. A túrót, tejfölt, zsemlemorzsát, fűszereket villával összetörjük. A padlizsánokat ezzel megtöltjük, kivajazott jénaiban sütőben, vagy mikro cripsben (cca.12-20 perc alatt) pirosra sütjük.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!