Meleg előételek
Datolya sonkában
Hozzávalók
- 1/4 kg datolya,
- annyi darabka jófajta (schwarzwaldi, vagy házi sonkából) keskeny sonkaszelet, vagy angol szalonna, ahány szem datolya van.
Elkészítése
A kimagozott datolyákat egyenként begöngyöljük a sonkaszeletekbe, átszúrjuk egy fogpiszkálóval és berakjuk a forró sütőbe. 6-8 perc után, amikor a sonkaszelet széle pirosodik, tálra szedjük és tálaljuk. (Aszalt szilvával, savanykás almával is igen csábító!)
Csuti padlizsánja
Csuti remek háziasszony. Nem egy recept nálunk az ő ötelete alapján honosodott meg. Ezt a meleg előételt külön ajánlom mindannyiotok figyelmébe, könnyű, gyors és nagyon finom.
Hozzávalók
- Fejenként 1/2 padlizsán,
- 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa,
- 10-15 dkg tehéntúró,
- 1 evőkanál tejföl,
- csipet só, bors,
- 1-2 szál kapor összevágva,
- 1 kanál olaj
Elkészítése
A padlizsánokat félbevágjuk, olajjal megkenjük. A túrót, tejfölt, zsemlemorzsát, fűszereket villával összetörjük. A padlizsánokat ezzel megtöltjük, kivajazott jénaiban sütőben, vagy mikro cripsben (cca.12-20 perc alatt) pirosra sütjük.