Fűszerezés
Jó tanácsok
Nem szeretem a fűszerkeverékeket. Legjobb, ha az ember - különösen nyáron - élő fűszernövényeket használ, cserépből, vagy a kertből. Télen pedig a fűszerek morzsolt változatát veszi. Legjobb minőségűek a Horváth Rozi és a Kotányi fűszerek. Itt ahhoz kaphattok tanácsot, hogy melyik fűszer mihez passzol.
Angelika:
salátafőzelék és –mártás, tápszerek, likőrök, gyomorkeserűk, aromás borok.
Angosztura:
likőrök, bólék, gyógyborok.
Áfonya:
vadas mártások, dzsem, bor.
Ánizs:
főzelékek, édes rizs, pudingok, sós sütemények, mártások, likőrök.
Babérlevél:
levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka és káposzta eltevésénél, halmarinálásnál.
Bazsalikom:
levesek, fehérbab-főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, növényi ecetek.
Boróka:
főzelékek, saláták, húsételek, pácok, vadpástétomok, savanyú káposzta.
Mihez mit?

Itt pedig arra vonatkozóan lesznek jó tanácsok, hogy milyen étel-alapanyaghoz, vagy ételhez milyen fűszerszámok passzolnak.