Hal--,vad-, bárány
Fehérboros rozmaringos vajhal
Baráti összejövetelen előéltelként fehérborban főzött, rozmaringos vajhalat tálaltam brokkolival körítve, kis tejszínnel megbolondítva. Az ötletet Éva húgom receptje az ánizsos csirkemáj brokkolival c. kötemény adta. A nagy rohanásban kép sajnos csak a maradékról készült... |
|
Hozzávalók:
|
Elkészítése:
|
Tejszínes vörösboros hallé - Géza szerint
Még a 80-as években, a nagy kártyacsaták idején kápráztatott el bennünket Géza barátunk ezzel a költeménnyel. Közreadom, hátha valakinek így Karácsony táján halászlé helyett kedve támadna ezt a finomságot elkészíteni..
Hozzávalók
- 1 kg halhús vegyesen (ponty, keszeg, apróhal),
- 3-4 sárgarépa, fehérrépa, hagyma,
- 2-3 dl száraz könnyű vörösbor,
- 2 dl tejszín,
- haltej és ikra,
- só, bors, citromlé,
- 1 teáskanál liszt,
- kevés édesítőszer (ízlés szerint)