• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Fehérboros rozmaringos vajhal brokkolival

 

 

Baráti összejövetelen előéltelként fehérborban főzött, rozmaringos vajhalat tálaltam brokkolival körítve, kis tejszínnel megbolondítva. Az ötletet Éva húgom receptje az ánizsos csirkemáj brokkolival c. kötemény adta. A nagy rohanásban kép sajnos csak a maradékról készült...

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt vajhal
  • 1 fej brokkoli
  • olajban tartósított rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csapott kanál liszt
 

Elkészítése:

  • Félpuhára pároljuk a rózsákra szedett brokkolit.
  • A vajhal darabokat még fagyott állapotban megkenjük olajos rozmaringgal, ízlés szerint borsozzuk.
  • Egy-két óra múlva ráöntünk a szójaszószt és a fehér bort. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  • Egy salátás tál közepére tesszük a haldarabokat, köré, a tál szélére a brokkolikat.
  • A tejszínbe símára keverjük a csapott evőkanál lisztet, majd hozzáadjuk a hal boros majorannás főzőlevéhez, épp hogy felforraljuk.
  • Ráöntjük az előkészített brokkolis-halas tálra, hagyjuk kihűlni, citromszeletekkel díszítve, hűtve tálaljuk.
 

Húsvéti bárányRégóta terveztem, most elkészült. Konzultáltam Ágival a Gráf Szalonban, megnéztem Jamie Olivier húsvéti újságját, végül egy saját kreáció született. 9,9 pontosra sikerült, pedig János az elején nagyon idegenkedett tőle... Így hát jó szívvel ajánlhatom.

KagylosalataKönnyű fogyókúrás és nagyon finom a kagylósaláta. Salátalevélen tálalva, reszelt sárgarépa-alma-mandarin salátával ajánlom.

imageMég a 80-as években, a nagy kártyacsaták idején kápráztatott el bennünket Géza barátunk ezzel a költeménnyel. Közreadom, hátha valakinek így Karácsony táján halászlé helyett kedve támadna ezt a finomságot elkészíteni..

Hozzávalók

  • 1 kg halhús vegyesen (ponty, keszeg, apróhal),
  • 3-4 sárgarépa, fehérrépa, hagyma,
  • 2-3 dl száraz könnyű vörösbor,
  • 2 dl tejszín,
  • haltej és ikra,
  • só, bors, citromlé,
  • 1 teáskanál liszt,
  • kevés édesítőszer (ízlés szerint)


Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!