• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageMég a 80-as években, a nagy kártyacsaták idején kápráztatott el bennünket Géza barátunk ezzel a költeménnyel. Közreadom, hátha valakinek így Karácsony táján halászlé helyett kedve támadna ezt a finomságot elkészíteni..

Hozzávalók

  • 1 kg halhús vegyesen (ponty, keszeg, apróhal),
  • 3-4 sárgarépa, fehérrépa, hagyma,
  • 2-3 dl száraz könnyű vörösbor,
  • 2 dl tejszín,
  • haltej és ikra,
  • só, bors, citromlé,
  • 1 teáskanál liszt,
  • kevés édesítőszer (ízlés szerint)


Elkészítés

A megtisztított halhúst, az ikrát és a haltejet a zöldséggel, hagymával, sóval, borssal feltesszük főni, 35-40 percig főzzük. Ha minden megpuhult, akkor leszűrjük a levet, a haltejet és az ikrát félre tesszük, majd a zöldséget és a halhúst szitán átpasszírozzuk. Turmixgépbe teszünk 1 dl hallét, a tejszínt, a vörösbort a citromlét és hangyányi édesítőt. Összeturmixoljuk, majd a leszűrt hallével felengedjük, és forrpontig hevítjük. (Nem forraljuk) Beletesszük a tejet és az ikrát, tálaljuk.


Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!