Nyomtatás

imageMég a 80-as években, a nagy kártyacsaták idején kápráztatott el bennünket Géza barátunk ezzel a költeménnyel. Közreadom, hátha valakinek így Karácsony táján halászlé helyett kedve támadna ezt a finomságot elkészíteni..

Hozzávalók


Elkészítés

A megtisztított halhúst, az ikrát és a haltejet a zöldséggel, hagymával, sóval, borssal feltesszük főni, 35-40 percig főzzük. Ha minden megpuhult, akkor leszűrjük a levet, a haltejet és az ikrát félre tesszük, majd a zöldséget és a halhúst szitán átpasszírozzuk. Turmixgépbe teszünk 1 dl hallét, a tejszínt, a vörösbort a citromlét és hangyányi édesítőt. Összeturmixoljuk, majd a leszűrt hallével felengedjük, és forrpontig hevítjük. (Nem forraljuk) Beletesszük a tejet és az ikrát, tálaljuk.


SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!