• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

KagylosalataKönnyű fogyókúrás és nagyon finom a kagylósaláta. Salátalevélen tálalva, reszelt sárgarépa-alma-mandarin salátával ajánlom.

 

Hozzávalók:

  • 1 zacskó mirelit kagylóhús
  • 1 dl fehér bor
  • 1 ek borecet
  • 2 csokor zöld petrezselyem
  • babérlevél
  • kis fej hagyma apróra vágva
  • törött bors
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 5 evőkanál olivaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés:
A kagylóhúst megmossuk, és beáztatjuk 1 éjszakára a következő lébe: babérlevél, hagyma, só, bors, borecet. A fokhagymát megtisztítjuk, majd fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és a felforrósított olajba. Éppen csak egy picit pirítjuk meg, majd a bepácolt kagylóhúst beletesszük, fűszerezzük, felöntjük a borral és keverve pároljuk kb. 20-25 percig. Meglocsoljuk olíva-olajjal, borsozzuk és hidegen tálaljuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!