• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Húsvéti bárányRégóta terveztem, most elkészült. Konzultáltam Ágival a Gráf Szalonban, megnéztem Jamie Olivier húsvéti újságját, végül egy saját kreáció született. 9,9 pontosra sikerült, pedig János az elején nagyon idegenkedett tőle... Így hát jó szívvel ajánlhatom.

 

Hozzávalók:

2 kg-os báránycomb, amiről minden zsiradékot lefejtettem

  • 1 fej hagyma felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • füstölt szalonna a tűzködéshez
  • 2.3 szál sárga és fehérrépa
  • friss rozmaringlevelek és  kakukkfűlevelek,
  • só, bors, száraz tárkonylevél morzsolt
  • citromlé, kanál méz
  • 1 dl fehérbor (vagy rozé)
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A letisztított combot előző este megspékeltem szalonnával, de minden lyukba tűztem egy kis rozmaringlevelet is. Sóztam, borsoztam, fóliába tekertem, hűtőbe tettem. Másnap tepsiben a zöldségekből, hagymából megágyaztam neki, a zöldségek közé is kevertem friss rozmaring és kakukkfűleveleket. A combot jól bekentem vajjal, ráfektettem a zöldségágyra, alá önöttem a bort, letakartam fóliával és be a sütőbe 180 fokon. Állítólag minden 40 dekára 10 percet kell szánni, plusz 20 percet arra, hogy megpiruljon, de szerintem ha olyan vastag a comb, mint a miénk volt, akkor legalább 1 óra 20 perc fólia alatt. 20 percenként meg kell locsolni a saját levével. Az utolsó 2 perc előtt jöhet rá a citrom+méz+kanál vaj+ a sülő hús leve... és felső lángon szép pirosra kell sütni. Puha, omlós, remek húsvéti ebéd volt. Zelleres krumplipüré volt a garnirung, petrezselyemmel megszórva.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!