Nyomtatás

Fehérboros rozmaringos vajhal brokkolival

 

 

Baráti összejövetelen előéltelként fehérborban főzött, rozmaringos vajhalat tálaltam brokkolival körítve, kis tejszínnel megbolondítva. Az ötletet Éva húgom receptje az ánizsos csirkemáj brokkolival c. kötemény adta. A nagy rohanásban kép sajnos csak a maradékról készült...

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt vajhal
  • 1 fej brokkoli
  • olajban tartósított rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csapott kanál liszt
 

Elkészítése:

  • Félpuhára pároljuk a rózsákra szedett brokkolit.
  • A vajhal darabokat még fagyott állapotban megkenjük olajos rozmaringgal, ízlés szerint borsozzuk.
  • Egy-két óra múlva ráöntünk a szójaszószt és a fehér bort. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  • Egy salátás tál közepére tesszük a haldarabokat, köré, a tál szélére a brokkolikat.
  • A tejszínbe símára keverjük a csapott evőkanál lisztet, majd hozzáadjuk a hal boros majorannás főzőlevéhez, épp hogy felforraljuk.
  • Ráöntjük az előkészített brokkolis-halas tálra, hagyjuk kihűlni, citromszeletekkel díszítve, hűtve tálaljuk.
 
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!