• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2021 - Custom text here
vboryos marha 

Vicus még Brazíliából hozta ezt a receptet,

nekünk nagyon bevált.

Régi típusú kukta edények előnyben... 

Hozzávalók:

  • 0,75 kg marha hátszín
  • 1 szép nagy hagyma
  • 3 ek olaj
  • só, bors, babérlevél, 2-3 ág rozmaring
  • 1 dl jó minőségű száraz vörös bor
  • 0,5 dl víz

Elkészítése:
A húst olajon kérgesre kell sütni a kuktában.
1 nagy hagymát negyedelve, babérlevelet, sót borsot, rozamringot, 1 dl bort fél dl vízet kell a kuktába tenn.
A kuktát le kell zárni és 60 perc múlva kész.

Garnírung - sült édes krumpli + narancsos áfonya (ld. narancsos őznél)

image

A békeidőkben - szüleimnél - az ünnepi ebéd elmaradhatatlan kelléke volt a húsleves, ami csak marhahúsból volt az igazi, és a leves meg a főétel között ettük a főtt marhahúst tejfölös tormával. Ma is úgy érzem, ha igazán kedvezni akarok, vagy csak valamelyikünk gyógyulását szeretném, marhahúsból főzök levest...

Megkóstoltam Bécsben is, de őszintén szólva a saját receptemnél nem volt jobb. Mondjuk pariban voltak :-)

Hozzávalók

  • 1 kg marhacomb, vagy felsál,
  • 1 nagy fej hagyma, a végébe tűzködve 2-3 szegvűszeg,
  • 2 evőkanál só,
  • 1 kávéskanál egész bors, csipet sáfrány, babérlevél, szerecsendió virága, majoránna,
  • 5-6 db fehérrépa,
  • 4-5 sárgarépa,
  • 1 kisebb fej karalábé,
  • 1 kisebb fej zeller,
  • 1 doboz tejföl,
  • 1 üveg torma,
  • kis cukor

 

 

Ráckevén készítettem először ezt a saját kreálmányt, igazán jól sikerült, ezért megosztom Veletek:

 

Hozzávalók

  • 1 kg hátszín, lehártyázva, vékony csíkokra vágva,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 ek szójaszósz,
  • só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • 2-3 ek olívaolaj;
  • 1/2 kg gomba, fél szál póréhagyma,
  • 0,5 dl húsleves,
  • 2,5 dl tejföl,
  • 0,5 dl száraz fehérbor,
  • 2 ek étkezési keményítő,
  • pár csepp citromlé,
  • 1 szem kockacukor,
  • 1 csomag vágott kapor.

imageNani marhatokánya maga volt a tökély, ezt utánozni is nehéz. Én ezért inább gombás változatban készítettem és készítem, általában sikeres van.

Hozzávalók

  • 1 kg felkockázott marhacomb,
  • 2 fej hagyma,
  • 1/2 kg gomba,
  • 1 szelet füstölt szalonna,
  • 2-3 ek olaj,
  • csipet só, bors, majoránna, tárkony,
  • 1/2 dl száraz fehérbor,
  • 1 doboz tejföl,
  • teáskanál liszt


Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!