Nyomtatás

image

Elemér barátunk szerint az igazi marhapörkölt elkészítése művészet. Ott kell állni mellette, figyelni kell rá, rázogatni kell, nem szabad hogy túl sok leve legyen, de az sem jó ha nincs leve. Én így készítem:

Hozzávalók

 

 

 

 

 

Elkészítése

1 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát-, fokhagymát, rádobjuk a felkockázott húst. Rányomjuk a gulyás-krémet, paradicsompürét, hozzáadjuk a fűszereket. Állandó kevergetés közben a húskockák minden oldalát lepirítjuk (amíg fehér nem lesz), majd felöntjük 1/2 dl vörösbörral 1 dl vízzel. Gyakran rázogatjuk, és ha elfőtte volna a levét, mindig kevéske, 1/2 dl vörösbort öntünk hozzá. Jó 1 1/2 óra alatt lesz puha. A szaftjának jó sűrűnek kell lenni. Legfinomabb vízben főtt krumplival és savanyúsággal..

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!